Företagsgåvor

Matgåvor & Godis
Gåvorkort
Inredning m.m

Sommarpresenter

Aktivare kunder köper mer

Här hittar du en presentation om vårt företag och dess funktioner.

Kundgåvor och upplevelser för dig som vill ha det lilla extra.

Segmenta skiljer sig från andra profilföretag. Vi tror på hög kvalite som "boostar" våra kunders varumärke och vi har därför branschens bredaste utbud av premiumvarumärken på kläder och presenter. Självklart jobbar vi även med ett vanligt sortiment av profilprodukter för att vara en komplett partner vid varje tillfälle.

Dessutom har vi ett affärsområde som projektleder event och upplevelser för våra kunder. Där ingår bland annat kundarrangemang, kickoff eller konferensresor.

Genom att vi kombinerar ett helhetsansvar av dessa områden med tillgång till ett brett sortiment av personal och kundgåvor så får våra kunder en kontaktperson som löser alla delar för en lyckad aktivitet.

Nedan ger vi dig en sammanfattning av vår utveckling sedan starten 1991 med några årtal med viktiga händelser.

Företagshistorik

1991 startade Jocke Kumlin Segmenta i Uppsala. De första 3 åren bestod verksamheten dels av försäljning av golfbollar med tryck samtidigt som vi erbjöd konsultation av marknadsföring och säljtjänster för små företag. 1993 beslutades att inriktningen i framtiden skulle vara golfrelaterade produkter och tjänster till företag. Golfen identifierades som ett tillväxtområde med stor potential. En folder togs fram för att presentera ett sortiment av produkter.

1994 anställdes en första säljare och bearbetningen av nya kunder tog fart. Företaget har nu ca 100 kunder. 1995 köptes Svenska Golfkuponger som blev ett helägt dotterbolag. Med dessa kan vi erbjuda våra kunder greenfeekuponger som gäller på de flesta av Sveriges golfbanor.

Vi drev även under 90-talet golfshopar på Friiberghs Golfklubb och Grönlunds Golfklubb. Som framgår så fokuserade vårt första årtionde mestadels kring golf.

2000 startade vi Stockholmskontoret till Kista med heltidsbemanning och större utställning och är nu 5 helårsanställda. Stockholm blir därmed en viktig och högprioriterad marknad. I samband med vårt10-års jubileum 2001 utvecklas produktfoldern till en katalog med fyra varugrupper: Golfbollar, tillbehör, kläder och event´s & kundarrangemang. Vår affärsidé förändras från att vara helt golfinriktad till att bli inriktad på kända varumärken framöver. Vi bygger upp ett sortiment av märkeskläder och presentreklam från kvalitetsmärken. Parallellt med detta utvecklas vår eventavdelning som under denna period utgör 25% av vår verksamhet från att vara golfinriktad till att bli allmänt upplevelsebaserad där vi hjälper kunden med projektledning och helhetsansvar.

2008 flyttar även vår Uppsalapersonal till Kista då 70% av försäljningen sker i Stockholm och vi behöver sitta samlat. Även lagret flyttas till Kista.

2011 firar vi 20-årsjubileum och företaget har nu 1000 köpande kunder. Vi har nu kunder runt om i Sverige.

2013 flyttar vi in i nya lokaler i Kista som är dubbelt så stora. Företaget är nu 7st anställda. Vi fokuserar allt mer på att hjälpa kunder med webbaserade e-butiker och säljtävlingar där vi lagerhåller och administrerar kundernas hela sortiment av presentreklam och profilkläder.

2014 flyttar vi in i större lokaler i Kista.

2016 firar vi 25-årsjubileum och har fortsätter att växa. En ny vision sjösätts och vi gör en satsning med flera nya medarbetare för att de närmaste 5 åren växa snabbare.

2021 firar vi 30-årsjubileum!

Viktiga händelser

1991

Företaget grundas.

1993

Segmentakatalogen ges ut.

1994

Första heltidsanställde säljaren.

1995

Svenska Golfkuponger köps. Golfbutik på Friiberghs Golfklubb öppnas.

1997

Företaget blir 3 anställda.

1998

Stockholmskontor i Täby öppnas.

1999

Shop på Grönlund Golfklubb öppnas samt ett omfattande samarbete.

2000

Utställning/kontor i Kista öppnas. Företaget blir 5 anställda.

2001

10-årsjubileum med framtagning av mer omfattande katalog.

2003

Företaget har fler än 1000 kunder.

2005

Satsning på fler kundarrangemang samt införande av ett kundlojalitetsprogram.

2008

Active Life sortimentet lanseras med ett bredare sortiment.

2013

Flyttar in i nya större lokaler på Finlandsgatan 68 i Kista.

2016

Vi firar 25-årsjubileum.

2021 

Vi firar 30-årsjubileum. 

Om vår företagsbutik

Vi är stola och glada över att kunna välkomna nya och gamla kunder till vår företagsbutik i Kista med kläder och gåvor från flera kända varumärken. Här har vi även kontor och showroom.

Läs mer

Några av våra kunder

Vi arbetar med allt från börsnoterade stora bolag till små ägarledda bolag. Här kan du se några av de kunder vi har glädjen att få arbeta tillsammans med.

Läs mer

Vår affärsidé

Vi fokuserar på att leverera Kvalité. Glädje och Resultat. Dessa ord är våra kärnvärden och här kan du läsa mer om vad orden innebär för oss.

Läs mer

Vår filosofi

Läs mer om Segmentas filosofi och de grundläggande värderingar vi jobbar efter internt och vad det kan innebära för dig som kund eller leverantör.

Läs mer

Vårt miljöarbete

Vi är måna om människa och miljö i hela produktions- och distributionskedjan av våra produkter som vi saluför. Här kan du läsa mer om vårt miljö- och CSR-arbete.

Läs mer

Om vår webbtjänster

Med vår webbtjänster kan vi hjälpa dig att hantera t ex säljtävlingar och hantering av profilprodukter med en kampanjwebb eller er egen webbutik.

Läs mer